2010 – Sokolov: Alfa získá nové plátno a Horňák příspěvek (3998) (TV Západ)

Sokolovská Alfa dostane díky uskutečněným investicím bonus v podobě nového plátna. To původní je již zastaralé a brýle používané na 3D technologii jsou tmavé. Divák po instalaci nového plátna pozná rozdíl na první pohled. Společnost zajišťující modernizaci Alfy se před časem zavázala zaplatit půl milionu korun po uplynutí určité doby.

dezinfekce

„Ta společnost nám nabídla, že část toho by udělala ve věcném plnění, že by dodala nové plátno pro kino Alfa. Pak, že by dodala náhradní lampu pro promítání a speciální stojan na brýle, které se používají,“ uvedl místostarosta Zdeněk Berka.

Tímto by město získalo zhruba 300 tisíc a zbylých 200 by šlo ve splátkách Hornickému domu.

„My jsme při rozpočtu hledali všechny zdroje, takže Městský dům kultury měl návrh rozpočtu na určité investice a opravy, to všechno jsme jim seškrtali, nechali jsme jim pouze jejich investiční fond, aby si to hradili z toho, čili myslíme si, že jim cosi dlužíme a je to malý příspěvek k tomu, aby se mohli nějakým způsobem rozvíjet,“ popsal Berka.

Dosavadní nájemce restaurace v Horňáku dal k 1. dubnu výpověď. Vedení města i organizace chce prostory pronajmout a tak hledá způsob, jak přilákat zájemce. Tím lákadlem by mohl být fakt, že by po určitou dobu odpustili nájem.

„Protože nový nájemce bude muset kupovat veškeré vybavení a těch dvěstětisíc korun by mohlo sloužit k tomu, aby tady byla určitá kompenzace odpuštěného nájmu,“ vysvětlil Berka.

Město chce pokračovat v obnově Hornického domu další etapou. Podmínkou je však získání dotací.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy