2010 – Parky v Chebu budou postupně upraveny (3946) (TV Západ)

Některé chebské parky hodlá v letošním roce upravit radnice. První na řadu přijdou Riegrovy sady, postupně přibudou Sady míru a Městské sady. Na zeleň v centru města chce město vypracovat projekt, se kterým se pokusí o dotaci. Pro lepší posouzení rozsahu prací se parky rozdělují do pěti kategorií dle bonity.

dezinfekce

Asi sto stromů padne v Riegrových sadech. Vesměs se jedná podle místostarosty Michala Pospíšila o nevhodné dřeviny, jako jsou břízy a topoly nebo přestárlé či poškozené stromy. U nich hrozí lámání větví a podle posudku mohou ohrožovat okolí. Kácet by se mělo ještě do začátku vegetačního období. 

Pro čtyřnohé miláčky hodlá město vyhradit část sadů jako psí loučku. Dojde také na opravu laviček a vybudování několika atrakcí pro děti. Celkově by měl tento park působit jako klidová zóna.

To u zbylých dvou sadů se počítá s intenzivnějším využitím občany města a tak se připravuje důkladný plán. Dotace z operačního programu je možná jen na vysázení stromů, keřového patra nebo jiné vegetační úpravy. 

S ohledem na charakter městského parku ale bude součástí plánu i obnova osvětlovacích těles, laviček a dalších prvků.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy