2010 – Cheb: Veřejná sbírka na opravu vyhlídkového altánu (3957) (TV Západ)

Nadační fond Historický Cheb již vyhlásil další veřejnou sbírku. Po velmi sledovaném a úspěšném projektu obnovy věží kostela sv. Mikuláše je to nyní obnova vyhlídky na Zlatém vrchu. Torzo altánu a přilehlé Dvořákovy sady se nachází v místě, odkud je při dobrém počasí možné vidět historické jádro města.

dezinfekce

Altán byl postaven pravděpodobně v devadesátých letech předminulého století. Tehdy vznikaly vyhlídky na mnoha místech regionu jako body spojující turistické trasy. Ke zničení altánu došlo před delší dobou.

„Myslím, že to bylo při bouřce někdy v druhé polovině sedmdesátých let, kdy do altánu udeřil blesk. Od té doby nebyla projevena vůle jej vrátit do původní podoby,“ popsal minulost místa místostarosta Michal Pospíšil.

Základ altánu stojí na původní vyvýšenině. Zbyly pouze žulové patky osmi sloupů, na kterých byla usazena střecha. Masivní sloupy se ztratily a bude nutné je vyrobit.

„Můžeme to vrátit do původní podoby v podstatě, že bude i ten vlastní sloup žulový, anebo si necháme nabídnout nějaký odlehčený materiál, který může být pojednán jako imitace žuly,“ nastínil možnosti Pospíšil.

Milion korun, potřebný k rekonstrukci altánu, hodlá fond získat prostřednictvím sponzorů a veřejné sbírky. Již nyní na něj můžete přispět na zřízený účet 43-6177270257/0100. Chystá se také koncert, jehož výtěžek bude použit při obnově vyhlídky.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 13.02.2020 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy