2010 – Cheb: Velké opravy Riegrovy ulice začnou v březnu (3978) (TV Západ)

Celková oprava chebské Riegrovy ulice odstartuje přesně 1. března. Hotovo by mělo být již za čtyři měsíce. Jedná se o další, v pořadí třetí etapu rekonstrukčních prací v této části města. Loni byly dokončeny úpravy Palackého ulice a vnitrobloku Nová, Krátká.

dezinfekce

„Je to poměrně rozsáhlá rekonstrukce, která se týká nejen vozovky, ale i kompletní rekonstrukce chodníků, vybudování parkovacích stání, určité části zeleně a dobudování chybějící části cyklostezky, zhruba v úseku od Penny Marketu po objekt pošty,“ uvedl místostarosta Miroslav Plevný.

Rekonstrukce je rozdělena na dvě fáze, aby byl zachován přístup k výše jmenovanému supermarketu. Práce začnou od ulice Příkopní poblíž studentských kolejí. Do května bude tento úsek zcela uzavřen.

„A naopak od května do konce června předpokládáme úplnou uzavírku úseku od Penny Marketu k poště,“ doplnil Plevný.

Během těchto dopravních omezení budou linky MHD vedeny ulicí Palackého. Dojde i na zřízení dočasných zastávek. Složitější situace bude u vjezdů do dvorů. Ty budou uzavřeny úplně. Město však slibuje, že vždy na dobu maximálně jednoho měsíce.

„Celková částka je 22,3 milionu korun a větší část, přes 80 %, bude financováno z fondů Evropské unie v rámci projektu, který má město Cheb schválený,“ sdělil k rozpočtu celé rekonstrukce Plevný.

Čtvrtá etapa velkého projektu začne ihned po dokončení úpravy Riegrovy ulice. Od prvního července se práce přesunou do ulice Obětí nacismu a termín dokončení je stanoven na říjen. Část před 6. Základní školou ale dodavatel stavby upraví ještě před začátkem nového školního roku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy