2009 - Sokolov: Stovky svítících přání se vznesly k noční obloze (TV Západ)

Megaakcí na sokolovské Bohemii, při které se sešlo více než třicet tisíc lidí, byl vytvořen nový český, a možná i evropský rekord. Součástí tradičního dne ohňostrojů byl pokus o vypuštění 730 horkovzdušných balonků, na které mohl každý napsat své přání. Symbolickým počtem, který má připomenout letošní výročí první zmínky o městě, se místní chtějí zapsat do knihy rekordů. Komisaři z agentury, která pokusy zaznamenává, dodají výsledek pravděpodobně v srpnu.

dezinfekce

Raritou byl výpadek bezdrátových mikrofonů způsobený silným rušením tisíců mobilních telefonů, na které si diváci zaznamenávali průběh rekordu. Mimořádně působivý pohled na noční oblohu se stovkami zářících objektů ani nepotřebuje komentář. 

Večerní akci předcházel odpolední program včetně pouťových atrakcí, koncertů nebo divadelního představení pro děti. Večerní ohňostroje byly připraveny od tří týmů z Čech, Německa a Polska. Ke spuštění prvního pozval moderátor Vladimír Keblůšek Jaroslava Jiskru, Osobnost města Sokolova za rok 2008. 

Na příští rok pořadatelé chystají kromě ohňostrojů další překvapení, které odtajní asi měsíc před začátkem akce. Vy se můžete po skončení zpráv podívat na další záběry v pořadu Bez komentáře.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy