2009 – Sokolov: Oprava hřbitovní kaple bude z městských prostředků (3844) (TV Západ)

Zřejmě první z větších akcí v Sokolově, která se bude za poslední roky realizovat bez jakékoliv dotace, se chystá na místním hřbitově. Zchátralá budova, kde je mj. kaple a zázemí správy hřbitova, již delší čas nutně potřebuje větší rekonstrukci.

dezinfekce

„Nevidíme nikde, ani v dálce, že by bylo možné dostat dotaci na hřbitovní kapli. Dnes je kaple ve stavu, že buď do ní budeme během jednoho, dvou roků investovat alespoň kolem 4 milionů korun nebo se nám může stát, že nám ta kaple spadne. Takže v této chvíli není jiná možnost, než z vlastních prostředků kapli opravit,“ sdělil místostarosta Jaromír Dvořák. 

Opravit by se měla fasáda budovy, dojde k výměně nevyhovujících starých oken a všech dveří, kromě vstupních. Náročná bude především rekonstrukce topení a výměna radiátorů. V zázemí zůstane jen jeden chladící box. Další dva se změní na sklady. Nová bude také podlaha a úpravami projde kancelář správy. Celé opravy se budou konat za provozu kaple - jen se zkrátí stávající provozní doba. 

„Řekněme, že pokud bude výběrové řízení, tak tady počítáme, že do půl roku bude kaple opravena,“ dodal místostarosta. 

Výsadba stromů, opravy hřbitovní zdi nebo kolumbária jsou příklady každoročních investic v řádech sta tisíců korun, které město do oprav venkovní části hřbitova vkládá.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy