2009 – Sokolov: Nová kritéria přijímání dětí do školek zvýhodní místní (3864)

Město Sokolov v současné době připravuje nová kritéria pro příjem dětí do mateřských školek tak, aby zvýhodnilo své občany, kteří mají občas potíže najít nejbližší zařízení.

dezinfekce

„Hlavní kritériem bude trvalý pobyt v Sokolově, pak samozřejmě předškoláci. Dalším kritériem budou zaměstnaní rodiče, poté rodiče, kteří nepobírají příspěvek, následně sourozenci, kteří chodí do mateřských škol, a dalším kritériem bude - při volné kapacitě mateřské školy se teprve potom mohou přijmout děti, které budou docházet na určitou dobu do mateřské školy či v určitý den a poté teprve poté děti z cizích obcí,“ vyjmenovala kritéria Světlana Sojková.

Očekávaný dopad by se neměl výrazně projevit. Jde především o sjednocení pravidel pro přijímání. Kapacita školek ve městě je zatím dostačující. Např. ve školce v ulici Kosmonautů je 30 volných míst. Co se týče dlouhodobějších výhledů, ani ty nepředpokládají výrazné změny. 

„Momentálně, zhruba 5 let, byl lehký nárůst. Nebylo to úplně pravidelné. Myslíme si ale, že ten boom je a některá města ho možná ještě očekávají, takže Sokolova se to nedotkne a že počet dětí spíše bude do budoucna zase klesat,“ dodala.

Sedm mateřských škol v Sokolově navštěvuje celkem 675 dětí. Z tohoto počtu je 71 dětí z okolních obcí.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy