2009 – Sokolov: Městské parky prochází úpravami (3859) (TV Západ)

Sokolovské parky v centru města doznávají v poslední době změn, které mají zajistit zlepšení nejen jejich vzhledu, ale také jejich zjednodušení údržby. Financovány jsou z dotace z Evropského fondu regionálního rozvoje ve výši 2 miliony 700 tisíc korun. Dalších 600 tisíc přibude z městského rozpočtu.

dezinfekce

„Projekt zahrnuje ozdravení stromů – jsou to výchovné a zdravotní řezy. Pokáceny byly stromy, které na tom byly velmi špatně, hrozilo, že spadnou či že je vítr zlomí. Další částí projektu je regenerace trávníku, které si náš park určitě zaslouží, a výsadba keřového patra v parku, která tam scházela,“ vysvětlila vedoucí odboru rozvoje města Věra Tomsová.

V parku je přes 900 stromů. Zásah byl proveden zhruba na třetině. Vysázeny byly tisíce keřů. 

„Projekt by měl být hotov během měsíce, šesti týdnů, protože máme ukončení do konce roku 2009. Vizuálně se změní, někteří si možná nevšimnou, že jsou lepší trávníky. Pro nás a pro technické služby je to především lepší a jednodušší údržba. A to, čeho si všichni všimnou, je výsadba keřového patra, to jsou ty záhony, které v parku můžeme vidět,“ doplnila.

V parcích jsou také v rámci jiné akce prováděny revitalizace obou rybníků. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 10.10.2019 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy