2009 – Sokolov: Další úpravy školního hřiště u 3. ZŠ (3861) (TV Západ)

Nedávno vybudované multifunkční hřiště za sokolovskou 3. ZŠ by se mělo brzy rozšířit o další plochy. Město považovalo zahájení výstavby hřiště za první etapu rekonstrukce celého dvora. Uzavřené sportoviště využívají žáci školy, ale také mladí fotbalisté z nedalekého Baníku.

dezinfekce

„Slíbili jsme, že budeme navazovat výstavbou hřiště pro florbal. Další nápad, který vyvstal během rekonstrukce, bylo na části stěny od tělocvičny udělat horolezeckou stěnu a celkově zvelebit prostředí tak, aby tam vznikl nějaký altán, kde by mohla být letní třída,“ uvedl starosta města Karel Jakobec.

Přes dotčené území vede bohužel skupinový vodovod a byla by nutná jeho přeložka. To by podstatně prodražilo celou investici. Město proto hledá technické řešení, které nebude tak drahé. 

„Ale přesto nás to bude stát několik set tisíc navíc. Což je částka, se kterou jsme nepočítali. Sami jsme zvědavi, jak dopadne výběrové řízení. Protože, pokud by částka byla vyšší než jsme schválili v rozpočtu města, tak bychom některé ze záměrů museli poněkud omezit,“ nastínil starosta.

Město by v tomto případě raději sehnalo sponzory, kteří by pomohli dokončit akci v původním rozsahu. V rozpočtu města je vyčleněno 2,5 milionu korun. Zahájit by se mělo ještě letos a hotovo by mělo být do letních prázdnin příštího roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy