2009 – Cheb: Změny ve strategickém plánu (3843) (TV Západ)

Strategický plán města Chebu, který funguje od jara roku 2007, se každoročně aktualizuje. S letošními změnami seznámilo vedení města novináře na plánované tiskové konferenci.

dezinfekce

„Strategický plán je v podstatě soubor potřeb města ve třech bodech, které jsme si vybrali jako zastupitelé, jako představitelé města, zpracovaný 50 lidmi z města, kteří přinesli svůj názor, který byl zcelen do jednoho strategického plánu odbornou najatou firmou tak, aby to dávalo smysl,“ vysvětlil starosta Jan Svoboda. 

Projekty, které se realizují v souladu se strategickým plánem, jsou logicky rozděleny do dvou kategorií. 

„Je asi vhodné rozdělovat jednotlivé projekty na buď jednorázové nebo tzv. souhrnné, které budou shromažďovat jednotlivé dílčí, možná někdy i drobnější projekty, které jsou stejného zaměření,“ uvedl místostarosta Miroslav Plevný.

Dále také příprava a realizace vybudování kulturního domu Svobody.

„Naopak, např. souhrnné projekty - třeba projekt typu mediálního managementu, který v sobě obsahuje celou řadu dílčích věcí, které by měly zlepšovat obraz o Chebu nebo příprava ploch pro bytovou výstavbu. Tento souhrnný projekt se opět skládá z dílčích projektů – přípravy investic v jednotlivých lokalitách ve městě Chebu,“ dovysvětlil místostarosta.

Některé z projektů již byly realizovány a některé se teprve připravují. Jsou ale i takové, které se ruší.

„Je to z toho důvodu, že se projekty po třech letech ukázaly, že nemusí být až tak aktuální a prioritní, jak se původně zamýšlelo, protože se situace vyvinula trošku jiným směrem. Ale z větší části vyřazujeme projekty tím, že je slučujeme s jinými projekty,“ zakončil Plevný.

Strategický plán má v současné době skoro 50 položek. Žádný z projektů nebyl zastaven z důvodu probíhající hospodářské krize. Hlavní tři oblasti plánu se dotýkají kvality života, podnikatelského prostředí a dopravní infrastruktury. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy