2009 - Cheb: Projekt úpravy vjezdů je hotov (3779) (TV Západ)

Projekt chebské radnice na úpravu frekventovaných vjezdů do města je prakticky hotov. Finální část akce, která se týkala pěti příjezdových míst se konala u kruhového objezdu na křižovatce ulic Pražská a Ašská.

dezinfekce

„Dá se říci, že zde doděláváme poslední opatření, které by mělo mít význam - kruhový objezd zatraktivnit. Chtěli bychom umístit tři bannery, které upoutávají na vjezd do města Chebu,“ uvedl místostarosta Michal Pospíšil.

Jedny poutače vítají přijíždějící řidiče. Na dalších je zobrazen známý Špalíček s číslicí 950. V roce 2011 si město připomene toto kulaté výročí a hodlá na něj upozornit i tímto způsobem. Projekt za 1 milion 600 tisíc korun začal v květnu a týká se hlavních příjezdových komunikací do města. 

„V podstatě všechny vjezdy nebo větší část vjezdů, které směřují z obchvatu k nám do města, tzn. ze směru Karlovy Vary, Plzeň, Františkovy Lázně, jsme si vzali za své, abychom je opravili a upravili vjezdy tak, aby se staly atraktivním vstupem do města a upozorňovaly na to, že lidé, kteří k nám jedou, např. poprvé, vjíždí do města, které má určitou hodnotu, kvalitu a tradici,“ vysvětlil místostarosta.

Město se stalo realizátorem úprav. Následnou údržbu převezmou místní technické služby. Dříve měla tato místa na starosti Krajská správa a údržba silnic. U kruhového objezdu u Průmyslového parku překvapila některé řidiče dřevěná konstrukce.

„Tato stylizovaná stavba by měla upoutávat tak, jako je to všude jinde v cizině, na nějakou dominantu ve městě, která stojí za to. Myslíme si, že právě chebský hrad s Černou věží, s císařským palácem a hradní kaplí, jsou právě ty velmi významné dominanty města, které bychom chtěli naším návštěvníkům představit. Tudíž konstrukce, která tam je, právě znázorňuje Černou věž,“ dodal.

Příjezd od Františkových Lázní má spíše parkový charakter a je osázen květinami.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy