2009 - Cheb: Oslavy 100 let Bismarckovy věže (TV Západ)

Třetí červnové odpoledne přilákalo stovky lidí z obou stran hranic na turistický den u Bismarckovy rozhledny na Zelené hoře u Chebu. Důvodem akce bylo kulaté výročí, které v letošním roce rozhledna přivítala.

dezinfekce

„Tato věž slaví v našem městě sto let v takové podobě, jako ji známe dnes. Myslím si, že je čím dál tím více cílem návštěvníků a turistů a že veškeré vynaložené prostředky byly namístě,“ komentoval Michal Pospíšil, místostarosta Chebu.

V minulosti zanedbaná rozhledna prošla v roce 2005 úpravami, na které město vynaložilo dva miliony korun. Letos navíc získalo dotaci 800 tisíc euro z Cíle 3 na úpravy okolí. Za tuto částku byla zprovozněna jedna z pěti studní a doplněny lavičky. Oslavy sta let rozhledny navštívilo také mnoho cyklistů. Děti měly možnost si zasoutěžit, dospělým zahrála country kapela.  

„Byl pořádán tradiční výšlap k této věži. Účastnilo se více jak 500 lidí včetně tedy zástupců i z druhé strany – z Německa, kteří byli naším partnerem v projektu. Pan starosta z Waldsassenu Sommer přijel osobně na kole,“ popsal Pospíšil. 

Další záběry z oslav přineseme po skončení zpráv pořadu Bez komentáře.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy