2009 – Cheb: Odvodnění hřbitova začíná (3828) (TV Západ)

Na jaře letošního roku byl na chebském hřbitově vydán zákaz pohřbívání. Státní správa tehdy reagovala na špatnou situaci s odtokem vod.

dezinfekce

„Nicméně vzhledem k současným podmínkám a určitě také díky investicím na odvodnění, které město již realizovalo a ještě realizovat bude, je v současné době již umožněno, aby se opět začalo pohřbívat do země. Čili podle informace z Odboru životního prostředí je od 1. září 2009 tento zákaz zrušen,“ sdělil místostarosta města Miroslav Plevný.  

Doposud byly práce soustředěny na novou část hřbitova - za hrobkami, kde byly uloženy odvodňovací dreny. Další etapou bude napojení na čističku odpadních vod. 

„Tato investice bude poměrně drahá, protože to musíme v podstatě odvést přes pozemky do vzdálenosti jednoho kilometru. To budeme realizovat letos na podzim z prostředků, které jsme získali jako město za zřízení německého vojenského hřbitova,“ dodal. 

Zatím se musí voda odčerpávat, protože se z položených drenů stahuje do míst, kde bude odtoková stoka. Ta bude vést podél ulice Nižnětagilská. Do budoucna bude možné napojit na tento odtok i starší část hřbitova.

„Vždy se hůře dělají odvodňovací dreny v místě, kde hřbitov funguje, než v místě, který jsme nově sanovali, ale bude to umožněno. Předpokládáme, že investice budou v budoucích letech. Nicméně je možné, že díky odvodnění nové části hřbitova, která je výš, dojde ke zlepšení podmínek i ve staré části,“ vysvětlil místostarosta.

Letošní úpravy zhruba za 10 milionů korun umožní podle slov vedení radnice realizovat další případné investice po částech, a to podle aktuální potřeby.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy