2009 – Cheb: Novinky z pěší zóny (3815) (TV Západ)

Chebská pěší zóna prochází zásadní rekonstrukcí. Máme pro vás poslední novinky ze stavby. Časová osa vede od konce bulváru na křižovatce Evropská záznamem pro rok 2011: uplynulo 950 let od I. písemné zmínky o Chebu), zatím po rok 1830.

dezinfekce

Stavební práce I. etapy rekonstrukce pěší zóny vrcholí. V celém úseku od bývalé prodejny Baťa po spořitelnu se od tohoto týdne nachází kryt odvodňovacího drenu v podobě časové osy s významnými historickými daty Chebu, na přechod křižující Májovou ulici se vrátily semafory, končí pokládka dlažby.

Vše se nyní soustřeďuje na instalaci a kompletování vybavení včetně vítaného prvku pro osvěžení - pítka u spořitelny. Do konce srpna se uskuteční kolaudace, aby hned 1. září mohla startovat plánovaná II. etapa prací, úsek od Terey po hranici pěší zóny s náměstím (své zázemí si ostatně stavebníci k Prioru již přestěhovali).

V I. etapě zóny se 3 velké lampy objeví pouze před spořitelnou, odkud pak směrem k Evropské ulici má být umístěno 14 čtyřmetrových osvětlovacích sloupků. Z celkem 22 laviček budou 4 větší - okolo stromů. Mobiliář doplní 12 odpadkových košů, 3 koše vybavené sáčky na psí exkrementy, 4 třímetrové válcové plakátovací plochy, zvukový informační panel a turistické směrovky. 

Radost pak dětem jistě udělají 3 pružinové houpačky v prostoru před spořitelnou. Provizorně zatím - s ohledem na letní vegetační klid zeleně - zůstanou zakryta místa připravená pro 6 okrasných hrušní a 5 platanů. Stromy se budou osazovat nejspíš v říjnu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy