2009 – Cheb: Ke hřbitovu bude snazší cesta (3841) (TV Západ)

Časté stížnosti, především starších občanů města, na zhoršený přístup ke hřbitovu, se rozhodli řešit chebští radní. Návštěvníci hřbitova, kteří přijedou autobusem, musí přejít frekventovanou komunikaci. Město chtělo původně v místě zřídit přechod pro chodce se semafory.

dezinfekce

„Ale narazilo to na problémy s Dopravní policií ČR a také na majetkoprávní vztahy, protože pozemky, konkrétně i celá ta komunikace Nižnětagilské ulice není v majetku města,“ uvedl místostarosta Miroslav Plevný.

Byla tedy zpracována projektová dokumentace, která počítá se zřízením zastávky autobusu přímo před hřbitovem. Bude tedy nutné zajistit možnost otočení autobusů. Cenu upřesní výběrové řízení. Počítá se ale s tím, že by se pohybovala okolo dvou milionů korun. 

„Celá akce – vybudování této točny a nové zastávky, by měla být hotova ještě letos na podzim. Zatím se předpokládá, že bychom to mohli stihnout do 2. listopadu, kdy je památka zesnulých,“ sdělil dále místostarosta. 

Případné náhrady provozovateli MHD, které vzniknou se zajištěním autobusů se budou řešit až na základě skutečných nákladů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy