2009 – Cheb: Jak postavit pěší zónu za 2 minuty (3891) (TV Západ)

Zajímavou možnost, jak vidět výstavbu chebské pěší zóny za dvě minuty nabízí použití záběrů z webové kamery. Zařízení umístěné na domě, který stojí na křižovatce Svobody a Májové, snímalo výstavbu první etapy od počátku. Od konce března, kdy byla stavba slavnostně zahájena až do začátku září, tehdy proběhla kolaudace a práce se přesunuly na druhou etapu. S nimi se změnil pohled kamery a současný stav můžete vidět na stránkách projektu na adrese www.pesizona.eu.

dezinfekce

Na záběrech z první etapy je vidět odstranění starého povrchu, příprava podkladů i všech sítí. Po rozestavěném bulváru se míhají lidé a stroje a stíny ukazují na průběh jednotlivých dní. Vidět můžete průběh pokládání dlažby, její řezání, úpravu a čištění. Celé video má více než pět minut a tak jsme jej ještě trochu zrychlili. 

Projekt chebské pěší zóny je největší akcí za poslední roky. Městu se podařilo získat obří dotaci ve výši 122 milionů korun. Z městské pokladny tak bude potřeba zaplatit necelých 15 milionů. Pěší zónou probíhá pás zvaný historiogram, který informuje o důležitých událostech městských dějin. Bulvár je osazen novým osvětlením a unikátními LED panely. Také mobiliář jako jsou lavičky a dětské houpačky jsou již na místě. Prozatím chybí vysadit pět Platanů javorolistých a šest okrasných hrušní.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy