2009 - Cheb: Audioprůvodce městem přiblíží historii a památky (3785) (TV Západ)

Pokud příští rok uvidíte v Chebu turisty se sluchátky na uších, kteří si prohlížejí památku, možná zrovna oni budou mít audioprůvodce. Nový projekt chebské radnice by se měl realizovat na podporu cestovního ruchu a zvýšení komfortu návštěvníkům.

dezinfekce

„Představí jim významné body, dominanty našeho města. K zapůjčení bude v Infocentru, tzn., že člověk není vázán na nějaké hromadné průvodcování, nýbrž si může různě vybrané trasy individuálně projít a má možnost se blíže seznámit s historií našeho města,“ vyzdvihl výhody systému místostarosta Chebu Michal Pospíšil.

Projekt by tak měl být alternativou především pro hromadné zájezdy.

„Druhá věc je, že máme rozšířenou nabídku pro jazyky, pro které zde průvodce nemáme a těžko bychom je hledali, jako je např. holandština, velmi omezené průvodcování je v ruštině. Myslím si, že je to doplněk toho, co zde máme – organizované zájezdy převážně z německy mluvících zemí,“ dodal Pospíšil. 

Audioprůvodci v pěti jazycích provedou zájemce mezi vybranými památkami. Na přípravě obsahu se bude podílet historik. Více než dvě desítky zařízení se sluchátky budou formou zápůjčky v turistickém Infocentru. Audioprůvodce bude obsahovat také tištěné plánky jednotlivých tras. Náklady dosáhnou více než 1 milion 700 tisíc korun, z čehož město uhradí díky dotaci z ROPu jen 7,5 %, to je 130 tisíc korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy