2000 – Cheb: Studenti se zapojují do pomoci bosenské Fojnici (TV Západ)

Zástupci chebského gymnázia, středních škol z nizozemského Rhedenu, německého Burghofu a bosenské Fojnice se na chebské radnici o uplynulém víkendu domluvili na projektu, jehož prostřednictvím chtějí podpořit bosenskou mládež. Společná akce, do které se zapojí asi 14 studentů z každé školy, bude mít jediné téma: Konflikt a mír.

dezinfekce

Chebské gymnázium má na dané téma zpracovat multimediální divadlo. Výsledky práce chtějí organizátoři představit na kulturním festivalu v listopadu ve Fojnici. 

„Pro Fojnici existuje celý velký projekt, jehož součástí je rovněž materiální a finanční pomoc pro obyvatele tohoto města. Není to ale hlavní zaměření našich aktivit. Hlavním zaměřením projektu je přimět mladé lidi, aby se zamysleli nad tématem války a míru. Pak se již podobné hrůzy, jako byla válka v Jugoslávii nemohou opakovat,“ uvedl zástupce EU Dion van den Berg.

Zúčastněné školy musí navíc připravit několik nápadů na společné logo festivalu. Nejzdařilejší návrh si vyberou sami lidé ve Fojnici. Celý projekt vzniká za podpory organizace UNESCO. Ta vyhlásila rok 2000 mezinárodním rokem mírové kultury a podporuje podobné akce jako je zamýšlený fojnický festival.   

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy