1999 – Skalná: Radnice podala trestní oznámení kvůli golfu

Město Skalná vložilo na počátku 90. let jedenáct hektarů svých pozemků do akciové společnosti Bohemia Golf. Ta chtěla nedaleko Skalné vybudovat moderní golfový areál. Švýcarský partner ve společnosti měl zajistit kapitál, česká strana pak pozemky. Město svůj úkol splnilo. Švýcaři však nikoliv.

dezinfekce

„Bohužel tento projekt, to, co já vím, tak se začal realizovat pouze v projektové a přípravné části. Tzn., že byl zpracován projekt, dokumentační činnost byla prováděna, ale k vlastní fyzické realizaci  nedošlo,“ uvedl starosta města Josef Kohout.

Na poslední valné hromadě společnosti, která se konala 30. března, dostala Skalná od současného majoritního vlastníka nabídku na odkoupení 70 % akcií za velmi výhodnou cenu. V případě odkoupení by město získalo kontrolu nad společností a pozemky by mu byly v podstatě vráceny. Zastupitelstvo však koupi neodsouhlasilo, neboť účetnictví Bohemia Golf není od roku 1994 prakticky vedeno. 

„Město Skalná se obává, že pokud nebude účetnictví dáno do pořádku, tak nelze přistoupit k této nabídce,“ dodal starosta města. 

Město by totiž po koupi většiny akcií mohlo na sebe převzít případné závazky a dluhy firmy. Jestliže by se ukázalo, že účetnictví je v pořádku, Skalná by byla ochotna akcie odkoupit. Radnice v minulých dnech podala trestní oznámení na neznámého pachatele, jelikož je podezření, že pozemky byly vloženy do společnosti bez souhlasu zastupitelstva. Případem se nyní zabývá oddělení hospodářské kriminality Policie ČR v Chebu. Dosud nebylo sděleno žádné konkrétní obvinění.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy