1999 – Region: Nápor na inspektorátech kvůli odhlášení aut (TV Západ)

V posledních týdnech zažívají dopravní inspektoráty po celé republice obrovský nápor žadatelů o trvalé vyřazení vozidla z provozu. Ten souvisí s přijetím nového zákona o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem motorového vozidla, který zavádí daleko přísnější sankce pro neplatiče pojistného. Např. minulý týden vyřídili pracovníci chebské „dopravky“ 107 žádostí během jediného úředního dne. Od 3. listopadu proto zavedl dopravní inspektorát mimořádná opatření.

dezinfekce

„V rámci opatření k této problematice jsme provedli to, že na dopravním inspektorátu byla vytvořena zvlášť přepážka, a to číslo 19, která slouží jednak k podávání informací a jednak k samotnému problému vyřazování vozidel z provozu,“ sdělil tiskový mluvčí chebské policie kpt. Jiří Vrba. 

Toto obslužné místo nevyžaduje pořadová čísla a všichni žadatelé budou obslouženi průběžně. Veškeré informace je rovněž možné získat na všech obvodních odděleních v okrese, a to denně od 08:00 do 20:00 hodin. Tyto informace budou podávány pouze majitelům vozidel osobně, nikoli telefonicky. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy