1999 - Nebanice: Závody spřežení se jely pošesté (TV Západ)

V areálu jezdeckého oddílu AGRO Cheb v Nebanicích u Chebu se po tři dny konal 6. ročník mezinárodních vozatajských závodů. Soutěžilo se v kategoriích jedna, dvoj a čtyřspřeží.

dezinfekce

„V kategorii čtyřspřeží byly zařazeny tyto závody do Top Ten seriálu 99 světové federace, kde probíhá v rámci tohoto poháru deset závodů. Začínalo se v květnu ve Windsoru, postupně St. Galen, Rakousko, Cáchy – Německo, u nás je nyní šestý závod z tohoto desetidílného seriálu,“ vyjmenoval hlavní organizátor soutěže Miloslav Šimáček. 

V jednotlivých kategoriích absolvovali jezdci tři soutěžní disciplíny. V pátek se konala drezurní zkouška. Při ní předvádí spřežení předepsanou úlohu na obdélníku 100x40 metrů. V sobotu pak následovala krajinná jízda na úseku dlouhém přibližně 20 km. Závěrečný den závodu absolvovali soutěžící parkur. Nejvíce se dařilo polským reprezentantům. V nejsledovanější kategorii - čtyřspřeží zvítězil Kazimierz Andrzejewski.

Jak jsou soutěžící v Nebanicích spokojeni?

„To by bylo lepší se asi zeptat samotných soutěžících. Proti nám stojí Roman Kuš, několikanásobný účastník Mistrovství světa, který skončil vždy do pátého místa. Myslím si, že to by bylo fundovanější a že spokojeni jsou,“ odpověděl Šimáček.

Soutěže se zúčastnilo celkem 25 spřežení. Všichni jezdci ocenili výborně postavené tratě i kvalitní zázemí. Závody se mohly uskutečnit pouze díky obrovské obětavosti organizátorů, kteří pracovali bez nároku na honorář. Kupříkladu rozpočet předchozího klání světového poháru v Německu je 2,5  milionu německých marek, zatímco nebaničtí si díky nezájmu sponzorů museli vystačit s přibližně 150tisíci korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy