1999 – Kynžvart: Muž se pokusil upálit (TV Západ)

Dne 5. září se v Lázních Kynžvart pokusil spáchat sebevraždu upálením 39letý muž ze Slovenska. Uzamkl se v pronajatém bytě v Polní ulici a dožadoval se návratu manželky, která ho opustila po dlouhodobých neshodách. Vyhrožoval, že pokud žena nepřijde zpět, polije se benzinem a zapálí. Hlídka z místního oddělení policie a přivolaní hasiči se rozhodli byt otevřít.

dezinfekce

„Já jsem slyšela strašný rachot a on škrtl, jakmile vlítli dovnitř, tak škrtl. Všichni, co byli venku, tak tvrdili, že viděli obrovský plamen, jak to vylítlo, ale oni to práškovým přístrojem uhasili,“ uvedla sousedka. 

„Policisté se na muže vrhli a snažili se ho okamžitě uhasit. Hasili ho i svými těly, práškovým hasicím přístrojem, částečně i vodou. Muž, i přesto, že hořel téměř jako pochodeň, se s nimi rval. Takže to byl dosti velký problém,“ uvedl tiskový mluvčí chebské policie kpt. Václav Vrba. 

I přes rychlý zásah muž utrpěl popáleniny 63 % těla včetně hlavy. Po převozu do mariánskolázeňské nemocnice byl letecky transportován do pražské vinohradské nemocnice. Při akci utrpěl popáleniny druhého stupně na ruce rovněž jeden z hasičů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy