1999 – Františkovy Lázně: Soustřední Sparty (TV Západ)

Po české reprezentaci a Laziu Řím zamířil do Františkových Lázních další špičkový klub. Místní fotbalový stadion si pro své letní soustředění vybral ligový mistr, pražská Sparta.

dezinfekce

„Naše letní příprava je rozdělena do několika fází. První fáze se odehrávala na Spartě. Nyní jsme ve druhé fázi, kdy zde budeme až do soboty, v další fázi budeme týden na Strahově a v té závěrečné budeme v Rakousku deset dní na soustředění,“ řekl nám během tréninku trenér Sparty Ivan Hašek. 

Pod vedením nového trenéra se tým připravoval na další ligový ročník, ale také na nejprestižnější evropskou klubovou soutěž Ligu mistrů. Týdenní pobyt byl vyplněn dvoufázovým tréninkem v místním sportovním areálu a přilehlém parku. Tréninky byly zaměřeny především na získání fyzické kondice před náročnou sezónou. Na soustředění dorazilo 28 hráčů včetně reprezentantů Vratislava Lokvence, Michala Horňáka, Martina Haška a nové posily Slováka Vladimíra Labanta.

„My jsme tady proto, protože jsou zde pro nás ideální podmínky a především ten přístup lidí z Františkových Lázní k nám je naprosto perfektní a profesionální. Vytváří nám tady takové podmínky, které jsme si přáli,“ pochválil zázemí Hašek. 

Sparťané byli ubytování v lázeňském domě ISIS. Díky vstřícnosti akciové společnosti Lázně mohli využívat také posilovnu a po skončení tréninkového procesu špičkové rehabilitační zařízení. Pro místní fotbalové fanoušky byl vrcholem soustředění přátelský zápas Sparťanů s domácím týmem FC Františkovy Lázně. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy