1999 – Cheb: Ve městě byly otevřeny chráněné dílny (TV Západ)

V úterý 23. listopadu byly v Chebu slavnostně otevřeny tzv. Chráněné dílny zaměstnávající zdravotně postižené lidi. Provozovatelem tohoto zařízení, ve kterém by postupně mělo začít fungovat rovněž zdravotně rehabilitační centrum, je občanské sdružení Život 90.

dezinfekce

„Je potřeba, aby lidé mysleli nejenom na sebe, ale také mysleli na druhé, zvláště na ty, kteří neměli to štěstí a nemají plné zdraví a potřebují lidskou solidaritu,“ uvedl plzeňský biskup Msgr. František Radkovský.

Chráněné dílny našly díky vstřícnosti chebského ředitelství Českých drah domov v areálu bývalé drážní školky v Dragounské ulici. Sdružení Život 90, které ve spolupráci s Úřadem práce a Svazu invalidů dílny zřídilo, by chtělo v budoucnu budovu za symbolickou cenu odkoupit. 

„První fáze dílen a realizace projektu zajistí práci zhruba pro 14 až 18 pracovníků. Po ukončení všech fází projektu, kterých bude zhruba 6, bude zde zajištěna práce pro 40 až 60 pracovníků,“ uvedl dále iniciátor projektu Petr Morávek.

Činnost bude zaměřena na drobnou rukodělnou práci. Současní první zaměstnanci např. kompletují tiskoviny. V nejbližší době přibude také krejčovská dílna. Klíčovým se proto jeví jednání s firmami, které by pro zařízení dodávaly zakázky. Jestliže budou úspěšná, mohl by se alespoň částečně vyřešit problém s alarmující mírou nezaměstnanosti mezi zdravotně postiženými lidmi. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy