1999 – Cheb: Vandalové ničí dopravní značení (TV Západ)

Postrachem silničářů a hrozbou pro motoristy se na Chebsku stali vandalové, kteří ničí dopravní značení podél silnic. Pracovníci Správy a údržby silnic právě v těchto dnech doplňují značení na silnici z města na Pomezí. Právě tato komunikace se stala terčem posledního řádění vandalů.

dezinfekce

„Loni nebyl týden, aby zde nebyla způsobena nějaká škoda. Teď, v tomto momentě, kdy jsme tady, tak přes víkend nám zde zničili zhruba 20 nástavců, přes 20 směrových sloupků, tři dopravní značky. Když vezmu jen materiálové škody, tak to dělá 15 tisíc. Připočítám-li náklady za napravení škod, tak to bude něco přes 32 až 35 tisíc,“ spočítal vedoucí SÚS Jaromír Osinek.

Nejvíce starostí mají silničáři s prvním úsekem obchvatu Chebu. Zde zloději kradou především ocelové poklopy kanalizačních vpustí, z nichž každý váží 80 kg. Několik poklopů se již podařilo zachytit v areálu sběrných surovin, ale policii se nepodařilo zatím dopadnout žádného pachatele. Dále se terčem zlodějů stávají hliníkové dopravní značky včetně velkoplošných i s konstrukcemi. Jen v letošním roce museli silničáři vynaložit na obnovu značení částku přesahující 200 tisíc korun.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy