1999 – Cheb: Úřad práce zažívá nápor (TV Západ)

Chebský úřad práce zažívá v těchto dnech nebývalý nápor. Od měsíce srpna se totiž přicházejí zaregistrovat absolventi škol, o které nemají kvůli chybějící praxi zaměstnavatelé zájem. Nejmenší šanci sehnat práci mají bývalí studenti škol ekonomického zaměření, zejména obchodních akademií, kterých je na chebském okrese nejvíce.

dezinfekce

„K 31.8., kdy se dělala naposledy statistika, bylo registrováno 510 absolventů škol. Je to podstatný nárůst proti loňsku,“ sdělil tiskový mluvčí ÚP Cheb Jiří Horáček.

Za prvních devět dní měsíce září se přihlásilo 65 nových absolventů a toto číslo dále poroste. Pracovníci úřadu proto zorganizovali několik rekvalifikačních kurzů. Mladí lidé se nově připravují např. na profesi kuchaře nebo kadeřnice. Úřadu práce se také podařilo umístit 39 absolventů na tzv. odbornou praxi většinou do soukromých firem, při které zaměstnavatel dostává finanční příspěvek na mzdu nových pracovníků. 

„Další akcí byla tzv. akce Rok pro mladé, kdy pět absolventů škol mělo odbornou praxi na závodě, podle své odbornosti, v Čechách i v Německu. To byla spolupráce s Německem,“ dodal. 

Další projekty se v těchto dnech připravují. I díky současnému náporu absolventů dosahuje nezaměstnanost na Chebsku rekordní výše. Míra nezaměstnanosti dosáhla hodnoty 6,7 %, což je o 2 více než ve stejném období loňského roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy