1999 - Cheb: Šátková (TV Západ)

Pomoc zdravotně a mentálně postiženým je hlavní náplní práce chebského Centra dobré vůle. Aby své programy mohlo nadále rozvíjet, rozhodli se jeho pracovníci k získání finančních prostředků poněkud netradičním způsobem.

dezinfekce

Již druhá charitativní dražba se uskutečnila v pátek 11. června v restauraci Zlaté slunce. Po úspěchu první aukce, při níž zájemci sváděli souboj o plnicí pera předních českých politiků jako např. Václava Klause či Miloše Zemana, se nyní ředitelka Centra dobré vůle Hana Růžičková rozhodla účastníkům nabídnout šátky významných žen. Vydražitelé tak mohli spojit příjemné s užitečným, tedy koupí vkusného oděvního doplňku přispět na některý z charitativních projektů centra. 

„Centrum dobré vůle má své tři nosné projekty. Je to projekt Family Care – práce pro nemocné a postižené děti, o které pečují rodiče v jejich rodinách. Potom je to projekt Harmonie. To je péče o postižené dospělé klienty. A poté je to takový přídavný radostný projekt Sluníčko. To je práce pro Ústavy mentálně postižených,“ uvedla Hana Růžičková, ředitelka Centra dobré vůle.

Po zahájení, které obstaraly dva dětské páry svým předtančením, proběhlo jakési zahřívací kolo v podobě tomboly. Po zakoupení lístku v ceně 100,- Kč bylo možno získat kosmetické produkty a keramiku vyrobenou v chebské MINIART galerii, ale i jednu velmi kuriózní výhru – 10 tun písku. V samotné aukci se dražily nejen šátky, ale i přiložené osobní dopisy jeho předchozích majitelek. Těmi byly Dagmar Havlová, Libuše Benešová, Livie Klausová a Petra Buzková. Svým darem fotografií s podpisem a přiloženým dopisem přispěl i prezident ČR Václav Havel. Za rekordní částku 8 000,- Kč byl vydražen šátek předsedkyně Senátu Parlamentu ČR Libuše Benešové. Podobné charitativní aukce budou pokračovat, a proto jsme se zeptali, kdy se můžeme těšit na třetí pokračování.

„Příští akce se uskuteční v každém případě v září, protože tak, jako má rok čtvero ročních období, má centrum Dobré vůle čtvero ročních setkání. Toto je jeden z hezkých způsobů Fundraisingu čili získávání peněz, finančních prostředků pro účely humanity. Co se bude dražit, to je překvapení. Ono totiž bude nazvané to setkání Překvapení,“ prozradila Růžičková. 

Neplánovaným zlatým hřebem večera se stala dražba kravaty moderátora celého večera Vladimíra Mertlíka. I takto získaných 500,- Kč přispělo k tomu, že na konto Centra dobré vůle přibylo celkem 43 300,- Kč.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy