1999 - Cheb: Rudolfinum, zimák a vily (TV Západ)

Demolice chebského Rudolfina a budovy bývalého gymnázia v Komenské ulici by se měla uskutečnit počátkem září. Akci je potřeba podrobně naplánovat, aby příliš nezasáhla do chodu města.

dezinfekce

Jakmile bude objekt Rudolfina, který v uplynulých letech poznamenala jak zemětřesení, působení dřevomorky, tak i nekvalitní podnikatelské záměry, zlikvidován, nahradí jej parkoviště pro osobní vozy a autobusy. V areálu parkoviště by se mělo nacházet hygienické zázemí, prodejní kiosky apod.

Malá ledová plocha na zimním stadionu v Chebu zůstane i pro další roky zachována. Chebští radní totiž nakonec uvolnili 4 miliony korun potřebné na generální opravu, která by měla být do října hotova. V rámci rekonstrukce bude instalován nový potrubní rozvod čpavku a mantinely. 

V budoucnu bude malá plocha využívána i přes léto. Budou zde vybudována hřiště na tenis, basketbal či hokej na kolečkových bruslích. 

Záměr přeměnit jednu z vily v Poohří, dříve patřící fotbalovému klubu Union Cheb, na 16 bytů s největší pravděpodobností nebude realizován. Důvodem je nedostatečný počet zájemců ochotných se finančně spolupodílet na přestavbě domu. Nyní se tedy připravují podklady pro městské zastupitelstvo, které rozhodne, co s bývalým internátem od roku 1995 sloužící fotbalistům vlastně bude. Druhá chátrající vila, kterou Union užíval již před rokem 1989 patří do vlastnictví Ministerstva vnitra a město proto nemůže její osud nějak ovlivnit.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy