1999 - Cheb: Proběhl 4. ročník Jazz Jamu (TV Západ)

Ve dnech 9. až 12. září proběhl v prostorách Městského kulturního střediska v Chebu již 4. ročník hudebního festivalu Jazz Jam 99. Pohodovou atmosféru, která provázela všechna vystoupení, předznamenala magická řada čísel v den zahájení.

dezinfekce

„Dámy a pánové, právě v tomto okamžiku odbila devátá minuta deváté hodiny dne 9.9.1999. Tímto okamžikem považuji 4. jazzový festival Jazz Jam 99 za zahájený,“ uvedl ředitel MKS Miloš Růžička. 

Již úvodní koncert byl pro všechny jazzové fanoušky nezapomenutelným zážitkem. Zpěvačka Zuzana Dumková za doprovodu kytaristy, který si říká Sagitarius, předvedla průřez především vlastní tvorbou. Její muzika je nejvíce ovlivněna Milesem Davisem a Joni Mitchell. Zuzana se věnuje také skládání scénické hudby a jako instrumentalistka si sama nahrává sólové projekty. Jazz Jam 99 nabídl i další lahůdky. Vystoupilo zde několik zajímavých sólistů. Za všechny jmenujme alespoň trombonistu Svatopluka Košvance nebo zpěvačku skupiny Spirituál Kvintet Irenu Budweiserovou. Dokonce dva koncerty zvládl Milan Svoboda. 

Nejprve vystoupil v komorním programu s trumpetistou Michalem Gerou a později také s celým kontrabandem. Hudební část festivalu byla doplněna dvěma výstavami. V jazzové kavárně MKS si návštěvníci mohli prohlédnout obrazy jedné z iniciátorek festivalu Etely Laňkové a v předsálí vystavovala fotografie chebská autorka Katarína Hanová. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy