1999 - Cheb: Přijímací zkoušky ZČU (TV Západ)

V příštím roce oslaví chebská ekonomická fakulta Západočeské univerzity desáté výročí svého vzniku. V uplynulých dnech proběhly na její půdě přijímací zkoušky. Zájem byl jako každoročně veliký.

dezinfekce

„Přihlášek přišlo 1671, jak jsme si zjistili na studijním oddělení naší fakulty. Přijato bude standardně jako každý rok 300 – 320 studentů,“ sdělil nám Václav Svatek, tajemník ekonomické fakulty Západočeské univerzity.

Ekonomická fakulta nabízí studentům zajímavé možnosti. Má dobré technické vybavení, kvalitní pedagogy, samozřejmostí je připojení na internet, kde má škola vlastní webové stránky. Na nich se objevují průběžné výsledky přijímacích testů. Ti, kteří uspějí a budou přijati, mohou během studia absolvovat některou z mnoha zahraničních stáží pořádaných fakultou. Nelze se tedy divit, že se k přijímacímu řízení sjeli adepti studia ze všech částí republiky. Největší procento bylo ze Západočeského regionu. 

„Pochopitelně vítáme, když je větší zájem ze strany studentů, kteří jsou v našem regionu, protože je předpoklad, že po dostudování v regionu zůstanou,“ dodal Svatek. 

Přijímací test se skládal ze dvou částí – matematické a jazykové. Vedení školy ho považuje za obtížný, ale najdou se studenti, kteří si myslí něco jiného. 

„Tak, jak co,“ řekla nám oslovená mladá slečna. 

Ale budete přijata?“ vyzvídal redaktor.

„To nevím, asi ne,“ odpověděla se smíchem.

„A vám?,“ ptal se mladíka redaktor. 

„No, zatím ne, ale jazyk neumím,“ svěřil se.

„Vzhledem k tomu, že mám Gymnázium Sušice a pana profesora Štěpánika, tak to šlo,“ pochlubil se další.

„Nic nemám, ale těžký nebyl,“ uzavřel typickou studentskou odpovědí jiný uchazeč.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy