1999 - Cheb: Orchestr oslavil vítězství (TV Západ)

Obrovským úspěchem skončila mezinárodní soutěž v Curychu ve Švýcarsku pro chebský mládežnický dechový orchestr. Získal první místa ve všech kategoriích. Po příjezdu zamířili hudebníci a mažoretky přímo na chebské náměstí, kde je kromě příznivců dechovky přivítali i zástupci radnice.

dezinfekce

„Byla to světová soutěž mládežnických dechových orchestrů, tzn. do 25 roků. Zúčastnilo se kolem 60 orchestrů,“ uvedl dirigent orchestru Jiří Smitek. 

Na festivalu se soutěžilo ve třech kategoriích – v koncertním vystoupení, klasickém pochodu a show programu. Za pochod obdrželi chebští hudebníci dokonce i první cenu s vyznamenáním, a to v konkurenci kapel z celého světa včetně Afriky. Tato soutěž se konala naposledy před sedmi lety. Tehdy si orchestr chebské základní umělecké školy rovněž odnesl první cenu. 

Jaká byla v Curychu atmosféra?

„Byla výborná. Hlavně, co nejvíc, tak kluci tam byli hrozně oblíbení. Nestačili jsme jezdit z akce na akci a hrát. Bylo to prostě úplně super,“ uvedl dále Jiří Smitek.

A mažoretky?

„Samozřejmě taky, já to beru, že patří jako k nám. To je pochopitelné,“ dodal.  

Po krátkém, ale srdečném přivítání na náměstí, předvedli vítězové ukázky ze svého úspěšného programu. Svým účinkováním si podmanili všechny zúčastněné a právem sklidili velké ovace. Zvláště se líbily půvabné mažoretky, jež se po skončení programu ocitly v davu diváků. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy