1999 – Cheb: Novela vyhlášky zakáže prostituci ve Wolkerově (TV Západ)

Chebské prostitutky přišly o jediné místo ve městě, na které se nevztahovala vyhláška o zákazu nabízení a poskytování sexuálních služeb. Jednalo se o Wolkerovu ulici v blízkosti areálu jatek. Právě obyvatelé této ulice sepsali před nedávnem petici adresovanou městské Radě, ve které si stěžují na neustále se opakující rušení nočního klidu a nedostatečný úklid v této oblasti.

dezinfekce

„Městská Rada 9. září probírala petici občanů z této ulice a přijala návrh vedoucího útvaru přestupků a zároveň předsedy přestupkové komise, na novelu vyhlášky o zákazu poskytování sexuálních služeb na území města Chebu. Novela by znamenala, že ve Wolkerově ulici, kterou vidíme zde na mapě, bude také zákaz poskytování sexuálních služeb v tomto městě,“ uvedl tajemník městského úřadu Vladimír Havlíček.

Zároveň proběhlo jednání s majiteli domů v této ulici a byly přijaty některé kroky ke zlepšení katastrofálních hygienických podmínek zdejších nájemníků. Bude zde např. instalováno několik velkokapacitních kontejnerů na odpadky, odčerpá se voda ze zatopených sklepů a majitelé musí zajistit úklid dvorních traktů. Na jednání Rady se projednávala i varianta, která počítá se zákazem nabízení sexuálních služeb v samotném městě i jeho bezprostředním okolí. 

„V situaci, v jaké jsme, i v legislativě, vidíme, že není asi možné toto zajistit i vzhledem k tomu, že jsou určitá omezení - jak z počtu policie, tak i z legislativních důvodů, nápravných kroků,“ dodal Havlíček.

Z novelizované vyhlášky tedy vyplývá, že pouliční prostituce bude povolena na výpadovkách z města, za cedulemi s označením obce Cheb.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy