1999 – Cheb: Nehodovost na silnicích roste (TV Západ)

Na okrese Cheb došlo oproti loňskému roku k podstatnému nárůstu dopravní nehodovosti. Následující údaje by měly být výstrahou pro všechny řidiče, protože v právě začínajících podzimních měsících dochází k pravidelnému zvýšení počtu nehod.

dezinfekce

„Tak statistická čísla nám hovoří, že od 1.1. do 30.8. letošního roku máme zatím 1.625 dopravních nehod, což je nárůst oproti stejnému období minulého roku o celých 257 dopravních nehod,“ uvedl tiskový mluvčí Policie ČR Václav Vrba.

Zároveň stoupla i výše hmotných škod způsobených při dopravních nehodách. Nárůst oproti loňsku činí 4 miliony korun na celkovou sumu 57 milionů za sledované období. 

„K nejvyššímu výskytu dopravních nehod nám dochází hned za okresním městem, a to je zde od Dolních Dvorů na „Ypsilonku.“ Můžeme říci, že to je celá ta cesta do Mariánských Lázní,“ dodal Vrba. 

K větším počtu dopravních nehod dochází překvapivě na rovných přehledných úsecích. Většinou v důsledku nepřiměřené rychlosti. Nebezpečím pro řidiče jsou také větší města na okrese, především samotný Cheb, ve kterých dochází k častým střetům na všech frekventovaných křižovatkách. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy