1999 - Cheb: Návštěva Jana Železného (TV Západ)

Příznivci královny sportu zažili v sobotu 12. června slavnostní chvíle. Na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu se objevila největší hvězda současné české atletiky. Dvojnásobný olympijský vítěz – oštěpař Jan Železný.

dezinfekce

Po slavnostním přivítání chebským starostou Ing. Václavem Jaklem vystoupila skupina historického šermu Non Multi. Z rukou šermířů přijal slavný oštěpař miniaturní repliku meče, čímž byl pasován do rytířského stavu. V následujícím rozhovoru s moderátorem programu, atletickým nadšencem Jackem Přibáněm, olympionik odhalil své sportovní plány do budoucna. Vrcholem letošní sezony bude mistrovství světa ve španělské Seville, kde se Jan Železný bude snažit odčinit neúspěch z předešlého šampionátu v Athénách. V příštím roce by rád korunoval úspěšnou kariéru ziskem třetí zlaté olympijské medaile. Jelikož téměř celou minulou sezonu vynechal kvůli vážnému zranění ramene, zajímal nás jeho současný zdravotní stav. 

„Tak 100% to asi už nikdy nebude po takovém úrazu, ale nemám nějaké problémy. Takže teď jsem ho hodně zatěžoval. Program je částečně narušený, protože jsem byl nastydlý, takže závody jsem oddálil. Nyní ještě nevím, kdy půjdu další závod,“ řekl nám olympionik Jan Železný.

Po rozhovoru s manažerem Janem Pospíšilem, do jehož trenérské skupiny patří takové hvězdy světové atletiky jako např. Britové Steve Backley či Jonathan Edwards nebo halová mistryně světa – půlkařka Ludmila Formanová, začala zábavná show pro děti. Pro ně byly připraveny různé soutěže. Cennou odměnou pro všechny dětské účastníky se stala fotografie Jana Železného s vlastnoručním autogramem. Na závěr vydařeného odpoledne zahrála ašská rocková skupina MacBeth, která v nedávné době vystoupila na pražském koncertu jako předkapela legendárních Scorpions.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy