1999 - Cheb: Na hradě se hrál Hadrián (TV Západ)

Západočeské divadlo ve spolupráci s chebským muzeem uvedlo na přelomu června a července několik představení divadelní hry Václava Klimenta Klicpery Hadrián z Římsů v prostředí chebského hradu.

dezinfekce

„Nechtělo se nám opustit tento styl, jak bych to řekl, turistického lákadla v Chebu, tak jsme zvolili Hadriána z Římsů, kterého jsme nastudovali během tří týdnů s velkou obětavostí herců,“ přiblížil ředitel Západočeského divadla v Chebu František Hromada.

Hadrián z Římsů tak navázal na hru Fanfán Tulipán, která byla na hradě uvedena v předchozích dvou sezónách. V hlavních rolích se představili Jarmila Šimčíková, Jana Durčáková, Kamil Prachař, Jindřich Skopec, Přemysl Houška a další. Po prázdninách bude hra přenesena pro školy a další zájemce na jeviště Západočeského divadla. Tradice letních představení na hradě bude pokračovat i v příští sezóně. 

„Když se podíváte na dramaturgický plán příští sezóny, tak je celá tažená v romantickém duchu. Vedle Hadriána, který se opět bude hrát na tomto hradě, se tak připravuje velká šermírna, rytírna a Ivanhoe,“ naznačil Hromada.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy