1999 - Cheb: Na 10. ročníku Divadla jednoho herce účinkovali čeští umělci (TV Západ)

Západočeské divadlo v Chebu uspořádalo již 10. jubilejní ročník přehlídky Divadla jednoho herce. I když má přehlídka přívlastek mezinárodní, představili se letos výhradně domácí účastníci. Pořadatelé museli totiž vzhledem k nedostatku peněz značně seškrtat rozpočet. Z původně plánovaných 400 tisíc korun se podařila sehnat přibližně třetina. Přesto se divákům představilo mnoho známých tváří, které se věnují i tomuto menšinovému divadelnímu žánru.

dezinfekce

„Říkalo se, že Divadlo jednoho herce zanikne, že nová doba přinese nové lidi nového ražení, kteří budou chtít všechno dělat ve velkém a prosperujícím způsobem. A ukázalo se, že Divadlo jednoho herce zůstává nadále výrazovým jazýčkem na české kultuře, který je velmi významný, protože promlouvá z duše toho kterého tvůrce,“ zahájil 10. ročník bývalý ředitel František Hromada. 

Vedle známých osobností jako jsou např. Luba Skořepová nebo Iva Janžurová, která za roli Winnie ve hře Šťastné dny dostala cenu Thálie 98, se na jevišti objevil např. také brněnský performer Petr Váša nebo několik studentů divadelních Akademií. Každý z účinkujících obdržel od pořadatelů drobnou upomínku na festival v podobě rolničky. 

V divadelní kavárně probíhala po dobu přehlídky výstava obrazů známé naivní malířky Olgy Fojtíkové Vyderské. Letošní program byl opravdu pestrý, a tak si každý mohl vybrat to své představení. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy