1999 - Cheb: Město sloučilo divadlo a KASS (TV Západ)

Město Cheb vyhlásilo k 1. červenci 1999 výběrové řízení na místo ředitele Západočeského divadla. Městské zastupitelstvo zároveň rozhodlo o sloučení divadla s městským kulturním střediskem do jedné organizace.

dezinfekce

„Musím říci úvodem, že toto rozhodnutí má své hluboké kořeny. Zhruba před třemi lety bývalé zastupitelstvo inicializovalo výběrové řízení na obsazení ředitele. Nespokojenost s managementem Západočeského divadla má své kořeny, podle mě, minimálně pět let. A skutečnosti, které nastaly nyní, urychlily celý proces a zastupitelstvo nakonec stálo před rozhodnutím neprodleně řešit situaci v divadle,“ vysvětluje místostarosta Chebu Mgr. Petr Jakš. 

Městské zastupitelstvo argumentovalo především neustálým překračováním rozpočtu ze strany divadla. Za první čtvrtletí tohoto roku vznikl schodek ve výši 669 tisíc korun a divadlo avizovalo, že letošní rozpočet nebude dodržen. 

„Ale to není žádná platební nekázeň. Jestliže se 3.3. dozvím, že požadavku z rozpočtu, který jsme dali v listopadu, dostanu o 2,5 milionu méně, tak nemohu do 31. března být v ažuru,“ hájí se František Hromada, ředitel Západočeského divadla. 

Ředitel argumentuje tím, že rozpočet nebyl proti loňsku navýšen ani o inflaci. Tím se divadlo dostalo do finančních potíží. Zastupitelé hodlají sloučením divadla s městským kulturním střediskem zefektivnit jejich činnost a zlepšit dosud váznoucí komunikaci mezi nimi. 

„Nebyla zde spolupráce, tloukly se termíny jednotlivých představení a kulturních akcí. Takže těch 500 návštěvníků, kteří zrovna v Chebu chodí na kulturní akce, bylo trháno na dvě části. Důvodů bylo skutečně hodně. Situace je dále neudržitelná. Můj osobní dojem je, že současný management divadla není zárukou jeho dalšího rozvoje,“ dodal místostarosta města. 

„Propojovat tyto dvě věci lze, ale myslím si, že ten očekávaný finanční efekt to nepřinese,“ doplňuje František Hromada. 

Výběrové řízení proběhne nejdéle do 15. září 1999 a současný ředitel Hromada se ho chce zúčastnit.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy