1999 – Cheb: Město se zapojí do projektu Občan a radnice (TV Západ)

V Chebu se městská Rada rozhodla, že se zapojí do projektu nazvaného Občan a radnice - občan nebo partnerství. Tento projekt organizuje společnost Agora Central Europe spolu s právnickou fakultou Západočeské univerzity. Finančně bude podporován holandskými organizacemi. Cílem je aktivní zapojení se občanů do rozhodovacích procesů ve městě.

dezinfekce

První fází projektu je ustanovení komise, která bude zajišťovat jednotlivé aktivity při vlastní realizaci. Na základě doporučení organizátorů ze společnosti Agora by měla být přibližně osmičlenná komise složena jednak z odborníků pracujících na městském úřadě a dále ze zástupců politických stran. Jednotlivé strany navrhnou své zástupce a členové komise pak budou jmenováni městskou Radou. Samotné následné oslovení občanů nebude probíhat tradiční formou pomocí dotazníků, ale zřejmě budou využity telefonické hovory a úřadem vydávané radniční listy. 

„Od telefonních rozhovorů - je to zkušenost, která již proběhla v jiných městech. Jsou osloveni lidé, kteří nejsou jen kritiky, ale kteří jsou ochotni i něco sami přinést a projevit svůj názor, který by za jiných okolností neprojevili,“ vysvětlil starosta Václav Jakl. 

Prvním velkým tématem projednávaným tímto způsobem by měla být otázka bydlení, která patří mezi tři prioritní body rozvojového programu. Téma bydlení by mělo být pojato v co nejširším slova smyslu. Bude se mluvit také např. o úpravách okolí domů, udržování čistoty a bezpečnosti v místě bydliště. Základem ale bude to, co občany nejvíce zajímá. Tedy možnosti bytové výstavby ve městě.     

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy