1999 – Cheb: Město chce obnovit provoz kina Svět (TV Západ)

Bývalé chebské kino Svět, které je již tři roky uzavřeno, má šanci být zařazeno mezi objekty, jež budou rekonstruovány v rámci rozvojového programu města. Shodli se na tom zástupci všech politických stran. Oprava objektu by mohla začít již na počátku příštího roku.

dezinfekce

„Studie počítá s tím, že to bude i nadále kino. Samozřejmě doba se změnila. Doby, kdy v Chebu do kina chodilo 300 až 400 diváků, jsou dávno pryč. Předpokládáme, že by kino bylo zhruba v kapacitě 180 až 200 diváků v přízemí. Prodloužením balkonu v prvním patře by vznikly určitě prostory, které by byly spjaté s kinem - tzn. určitá klubová kavárna nebo malé kino, ale i ekonomické určité subjekty – videopůjčovna nebo internetová, příp. klubová kavárna. Tedy tyto ekonomické programy,“ uvedl místostarosta Petr Jakš.

Studii na rekonstrukci objektu uzavřeného v roce 1996 v důsledku nevyhovující elektroinstalace, nechalo vypracovat již minulé zastupitelstvo. Nakonec se ale nepodařilo v rozpočtu města najít potřebné finanční prostředky. Teprve nyní vnikl konsenzus všech zastupitelů. A tak je pravděpodobné, že stavební práce budou  zahájeny již v prvním čtvrtletí příštího roku. Rekonstrukce, která má přijít přibližně na 7 milionů korun, by byla v důsledku finanční náročnosti rozdělena do dvou let. Vše ale ještě musí schválit městské zastupitelstvo.    

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy