1999 – Cheb: Házenkářky zdolaly Olomouc (TV Západ)

Házenkářky TJ Lokomotiva Casino Estor Cheb vstoupily úspěšně do nového ročníku extraligy. Ve třetím kole se poprvé představily na domácí palubovce a po výborném výkonu porazily družstvo Zory Olomouc 25:20.

dezinfekce

„Tím, že holky strašně bojovaly a předvedly kvalitní házenou, mě překvapila tak kvalitní házená, jako teď hrály, kdybychom takhle hráli proti Zlínu ve Zlíně, tak by ten výsledek byl úplně jiný. Dnes hrály výborně, chtěl bych jim poděkovat za ten výkon,“ pochválil házenkářky trenér Josef Heřmánek. 

První poločas byl vyrovnanou partií a oba týmy se střídaly ve vedení. O tom také svědčí poločasový  výsledek 12:11. Rozhodující fáze zápasu přišla v první polovině druhé půle, kdy chebské házenkářky získaly rozhodující šestibrankové vedení. V té době předvádělo družstvo moderní nápaditou házenou. Za výbornou obranou častokrát tým podržela brankářka Ivana Haladová. Nejlepšími střelkyněmi domácích byly se sedmi brankami Věra Hájková a nová posila z pražské Slávie Marta Pávková.

„Neporadili jsme si v prvním poločase s osobní obranou Navrátilovou a stejně tak v obraně jsme byli první tři čtvrtiny zápasu nedůslední. Posledních 15 minut jsme hráli „hop nebo trop,“ vysunutý systém a Cheb ho zvládl, byl lepší,“ uvedl k prohře trenér HC Zora Olomouc Luboš Krejčíř.

Další zápas sehrají chebské házenkářky na domácí palubovce v sobotu 25. září od 17 hodin proti celku Ostravy. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy