1999 – Cheb: Druhá část obchvatu města finišuje (TV Západ)

V těchto dnech finišují práce na stavbě druhé části silničního obchvatu Chebu. Ten by měl výrazně přispět ke zlepšení životního prostředí ve městě, jelikož dojde k odklonu především kamionové dopravy z centra. Termíny zprovoznění budou podle zástupců investora dodrženy.

dezinfekce

„Dne 19. srpna by měla být část obchvatu zprovozněna v délce zhruba 4 km. Tzn. z Dolních Dvorů směrem na Obilnou. Další dílčí termín zprovoznění je 30. října letošního roku,“ spočítal Jiří Hájek z Ředitelství silnic a dálnic ČR, správy Plzeň. 

Stavba druhé části obchvatu byla zahájena v dubnu 1997 a zahrnuje úsek dlouhý asi 7 km mezi obcemi Střížov a Odrava. Tato část naváže na první – 9 km dlouhou trasu mezi Františkovými Lázněmi a Pomezím, po které se jezdí jíž od loňského ledna.

„Obchvat se skládá ze dvou staveb – první a druhé. První stavba stála 840 milionů a druhá stavba je daná smlouvou o dílo – 1 miliarda 110 milionů,“ doplnil Hájek.

Výše rozpočtu stavby se v jejím průběhu upravovala pouze minimálně, a to především v důsledku nevhodného geologického podloží, po zprovoznění druhé části obchvatu se budou ještě provádět zemní práce na úpravě okolí. Definitivní termín dokončení je stanoven na 30. června 2000. 

Poznámka redakce: Zemní kabelové šachty Langmatz doporučujeme jako chytré řešení inženýrské výstavby ve městech.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 25.08.2019 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy