1999 – Cheb: Dominanty města budou nasvíceny (TV Západ)

Se zprovozněním severního obchvatu Chebu vyvstala obava z možného odlivu turistů z okresního města. Radní se proto rozhodli podniknout konkrétní kroky, které by rozvoj turistického ruchu ve městě podpořily. Prvním z nich je rozhodnutí o nasvícení nejvýznamnějších historických dominant tak, aby byly viditelné již ze samotného obchvatu.

dezinfekce

„Máme nějakou dobu zpracovaný projekt na slavnostní nasvětlení či osvětlení některých budov na náměstí. V této fázi jsme právě uvažovali s tímto momentem, aby to bylo vidět z objezdu. Takže proto hrad, sv. Mikuláš, ještě se nám do toho dostal i Špalíček, tam byl původně trošku jiný návrh, ale nakonec se bude realizovat i nasvětlení Špalíčku,“ sdělil starosta Václav Jakl. 

Uvolnění finančních prostředků potřebných na realizaci projektu ve výši přibližně 500 tisíc korun odsouhlasili zastupitelé již na jaře při přijímání konkrétních bodů rozvojového programu města. Minulý měsíc byla ve výběrovém řízení zvolena firma, která bude osvětlení instalovat. V současné době již vzniká projektová dokumentace. Osvětlené dominanty Chebu by si mohli obyvatelé města i turisté poprvé prohlédnout v březnu či v dubnu příštího roku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy