1999 – Cheb: Dokumentarista Sgroi opět vystavuje v G4

V pátek 6. srpna byla vernisáží zahájena výstava italského fotografa Fabia Sgroi. Stalo se tak v Galerii G4 v Kamenné ulici. Tento skvělý dokumentarista vystavuje v Chebu již po několikáté.

dezinfekce

„Poprvé jsem tu vystavoval v roce 1994. S panem Illkem jsem se potkal v roce 1993 v Mnichově, který mne pozval na Foto diagonálu. Později jsem byl pozván na Fotodílnu Ašsko 1998 – deset let poté. V rámci této dílny jsem nafotil vlastní malou kolekci,“ uvedl Fabio Sgroi. 

Fabio Sgroi pochází ze sicilského Palerma a pravidelně spolupracuje s předními novinami a časopisy, jako např. Corriere della Sera či Stern. V Galerii G4, kde vystavuje na pozvání jejího ředitele Zbyňka Illka, který na vernisáži přednesl úvodní slovo, představuje kolekci fotografií nazvanou Děti. Ta je zaměřena na běžný život dětí a fotografie vznikly v různých koutech světa. Fabio chtěl ukázat, že přes různé sociální poměry je dětství prakticky stejné všude na světě. 

Jak se vám v Chebu líbí?

„Cítím se tu dobře. Je tu příjemná atmosféra. Je to takové klidnější město. Poznal jsem tu spoustu milých lidí,“ dodal Sgroi. 

Souběžně s kolekcí Děti představuje Fabio Sgroi na Chebsku další dva projekty. V Městském muzeu v Aši jsou vystaveny fotografie, které vznikly na Fotodílně Ašsko 1998 – deset let poté. Třetí výstava probíhá v Galerii Tři Lilie ve Františkových Lázních. Projekt Velikonoce na Sicílii se snaží přiblížit tento svátek, který je v Itálii chápán trochu jinak než zde Čechům. Všechny tři výstavy budou probíhat do konce srpna.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy