Cesty krajem tentokrát vedly na Žluticko

Téměř po dvou letech zamířil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek v rámci pravidelných cest po regionu na Žluticko, konkrétně do Verušiček, Valče a Chyše. Se starosty a jejich zástupci diskutoval o aktuálních problémech místních obyvatel i o projektech, které obce připravují. Doprovod mu jako obvykle dělal radní pro oblast rozvoje venkova a zemědělství Vít Hromádko.

0

Před měsícem

Sokolov: Sopky Karlovarského kraje ožijí v muzeu

Od pátku 26. ledna bude v Muzeu Sokolov k vidění výstava s názvem „Hory oheň plivající aneb sopky našeho kraje“.

0

Před 2 měsíci

Limity pro rozhodování rady kraje o poskytování dotací, návratných finančních výpomocí a darů zůstanou zachovány v zákonné výši

Karlovarský kraj nebude stejně jako ostatní kraje dále regulovat limity pro rozhodování rady kraje o poskytování dotací, návratných finančních výpomocí a darů. Ty byly navýšeny v souvislosti s novelou zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, která nabyla účinnosti 1. ledna letošního roku. Přinese to zrychlení procesu schvalování dotací.

0

Před 2 měsíci

Dalších 27 milionů korun je pro žadatele připraveno v dotačních programech Karlovarského kraje

16. a 18. ledna – to jsou termíny, kdy startuje příjem žádostí v dotačních titulech spadajících pod oblasti, jako je zdravotnictví, bezpečnost, sport nebo životní prostředí. Celkem si žadatelé mezi sebou rozdělí 27 milionů korun. S podrobnými pravidly dotačních programů se zájemci mohou seznámit na webu Karlovarského kraje.

5

Před 2 měsíci

Sbírka podpoří provoz, rozvoj a aktivity vzdělávacího centra

Kulturní vzdělávací centrum Výměník zahájilo sbírku, která mu pomůže s provozem a dalším rozvojem v roce 2024.

7

Před 2 měsíci

Nemocnost obyvatel kraje překročila hranice epidemie

Počty nemocných s akutním respiračním onemocněním v regionu dosáhly již epidemie. Na 100 tisíc obyvatel bylo v tomto týdnu evidováno 1743 nemocných. Ačkoliv došlo oproti minulému týdnu k velmi mírnému poklesu, stále je potřeba dodržovat určitá opatření. Karlovarský kraj proto vydává doporučení, jak chránit nejenom sebe, ale i ostatní.

4

Před 3 měsíci

Karlovarská agentura rozvoje podnikání vytvořila přehled chytrých mobilních aplikací usnadňujících komunikaci mezi obcemi a jejich obyvateli

Karlovarská agentura rozvoje podnikání vytvořila unikátní přehled chytrých aplikací a jejich vývojářů, který umožňuje vedením obcí nejen Karlovarského kraje zorientovat se v aplikacích dostupných na českém trhu. Aplikace jsou rozčleněné do čtyř základních skupin – komunikace s občany, cestovní ruch, doprava a ostatní.

0

Před 3 měsíci

Žáci z Libé jsou v učení jazyků nejlepší v Karlovarském kraji

Žáci ze ZŠ a MŠ Libá v okrese Cheb zvítězili v krajském kole mezinárodní soutěže v učení cizích jazyků s názvem Jazykový WocaBee šampionát. Soutěž probíhá výhradně online v aplikaci WocaBee na učení slovíček pro školy. Jazykový WocaBee šampionát se koná v osmi evropských zemích a vyvrcholí mezinárodním finále.

7

Před 3 měsíci

Oddělení nukleární medicíny v karlovarské nemocnici se pyšní jedinečným diagnostickým přístrojem v republice

Nemocnice Karlovy Vary spustila klinický provoz nového přístroje Symbia Pro.specta, který představuje další pokrok v oblasti hybridních zobrazovacích technologií SPECT/CT.

5

Před 4 měsíci

Menší obce v regionu dostanou od kraje peníze na opravu a dobudování cykloinfrastruktury

Další prostředky od Karlovarského kraje směřují do oblasti cykloinfrastruktury.

3

Před 4 měsíci

V Krušných horách vzniká unikátní projekt turistických útulen

Na hřebenech Krušných hor by měla v budoucnu vyrůst síť turistických útulen a veřejných prostranství. Ty budou pokrývat trasu Stezky Českem, která patří mezi nejdelší a nejpopulárnější trasy pěší turistiky u nás. Za vznikem projektu stojí Destinační agentura Krušnohoří, jež vznikla v únoru letošního roku, a spolek Stezka Českem.

0

Před 4 měsíci

Sháníte stabilizované květiny? Vsaďte na věčné růže!

Květiny jsou bezpochyby jedním z nejkrásnějších a nejvíce obdivovaných darů, které můžeme druhým lidem předat. Květiny nám vytvářejí okouzlující atmosféru a dodávají do našich domovů nezbytný nádech přírody a krásy. Sháníte stabilizované květiny, které vydrží až několik let? Vsaďte na věčné růže z e-shopu www.homedecorhome.cz!

0

Před 4 měsíci

Jak zlepšit paměť a zpomalit stárnutí mozku, přiblíží kurz pro seniory

Srdečně zveme seniory Karlovarského kraje na kurz „Trénink paměti“. Penzisté si díky němu osvojí techniky tréninku paměti, které mohou pomoci zpomalit stárnutí mozku a zapomínání.

4

Před 4 měsíci

Karlovarská škola z Ondřejské poskytovala gastronomické služby české diplomacii

Žáci Střední školy stravování a služeb z Karlových Varů byli v posledním období mimořádně úspěšní nejen v odborných soutěžích, ale dařilo se jim i v zajišťování gastronomického doprovodu mnoha významných akcí v našem regionu. Škola proto dostala nabídku ke spolupráci s Generálním konzulátem České republiky v Mnichově.

6

Před 5 měsíci

Mutace BRCA genů mnohonásobně zvyšují riziko rakoviny prsu. Pomáhá preventivní operace

Rakovina prsu patří dlouhodobě k druhé nejčastější rakovině u žen. Ročně jí onemocní 7 000 z nich, téměř třetina nepřežije. Riziko vzniku tohoto zhoubného nádoru výrazně zvyšují BRCA geny. Pokud nefungují správně, hromadí se v buňkách chyby, které mohou vést právě ke vzniku rakoviny. U žen s vysokým rizikem se doporučuje preventivní mastektomie, tedy odstranění prsou.

0

Před 5 měsíci