Svatava: Policisté objasnili incident spáchaný na vozidlo HZS

0

svatava, policie, hasiči, vozidlo, zásah, flaška, řidič, spolujezdec, přestupek, volkswagen


V pátek dne 17. listopadu 2017 přijali policisté od HZS Karlovarského kraje oznámení o protiprávním jednání, kterého se měl dopustit neznámý pachatel ve Svatavě při předjíždění jejich služebního vozidla, které jelo ze zásahu. Policistům předali i videozáznam z palubní kamery, kde jde tento incident vidět.

Policisté se případem ihned začali zabývat. Při šetření zjistili, že když projíždělo vozidlo HZS Karlovarského kraje Svatavou, začalo ho předjíždět vozidlo značky Volkswagen a z okna u spolujezdce někdo vyhodil skleněnou láhev směrem na jejich vozidlo. Vozidlo HZS nebylo nijak poškozeno a láhev naštěstí vozidlo nezasáhla. Následně řidič vozidla při průjezdu levotočivou zatáčkou vjel s vozidlem do protisměru a pak dále pokračoval směrem na obec Královské Poříčí.

Policisté řidiče i spolujezdce vypátrali a k celé věci vyslechli. Devatenáctiletý spolujezdec se k věci doznal a uvedl, že je mu to líto a incident nebyl v žádném případě směřován proti hasičům. Dopustil se přestupku v dopravě a ten policisté předali na příslušný úřad k projednání, kde může dostat pokutu až do výše 2500 korun. Řidič se dopustil také přestupku, a to tím, že nejel při pravém okraji komunikace a vjel do protisměru. Tento přestupek byl také předán příslušnému úřadu k projednání.

O tomto případu jsme vás informovali zde.

nprap. Kateřina Krejčí



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář