Sokolov: Vzniká zázemí pro kočičí útulek (TV Západ)

0

sokolov, kočky, kočičí útulek, karel jakobec, sokolovská bytová


V areálu Sokolovské bytové probíhá výstavba útulku pro kočky. Za 2,1 milionu korun vznikne kompletní zázemí včetně výběhu. Provozovat útulek by měl spolek Láskou ke kočkám.

„Skupina občanů, kteří se starají o kočičky, přišla s návrhem provizorního útulku v areálu kláštera. Ten byl samozřejmě velmi brzy plný, proto jsme hledali „luxusnější,“ hezčí řešení. Přemýšleli jsme o výstavbě nového objektu v areálu. To jsme i připravili v uplynulém volebním období. Bohužel jsme narazili na problém územního plánu, který nedovoluje v této části města další výstavbu, protože zastavěnost je tam příliš vysoká. Poté, co jsme seznali, že bychom to mohli vyřešit vyklizením jedné či dvou garáží, které patří Sokolovské bytové, což samozřejmě zase zdrželo celý proces, tak jsme se domluvili, že výstavba by mohla proběhnout v této části. Bylo vydáno stavební povolení a stavba byla již zahájena. Předpokládáme, že do konce dubna bude kočičí útulek sloužit občanům. Celkové náklady by měly jen nepatrně překročit dva miliony korun,“ popsal místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

Zázemí bude obsahovat i karanténu a venkovní výběh. Ten má být ohraničen pletivovým oplocením vysokým 2,5 metru. 

„Jedná se pouze o kočičí útulek, takže neočekáváme, že by hlukem obtěžoval okolí. Psí útulek máme na Vránově, což je samozřejmě velmi daleko od obytné zástavby. Takže ani tam žádný problém se štěkotem není. S provozem útulku budou nastávat nějaké náklady. Jsme připraveni organizaci, která se o kočičky bude starat, přispět, ale o konkrétní částce budeme teprve jednat,“ shrnul místostarosta.

Veškeré údaje o službách útulku najdete na facebookovém profilu Láskou ke kočkám – Sokolov nebo na webu www.laskoukekockamsokolov.cz.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář