Sokolov: Vnitroblok v ulici Jednoty je opravený, následovat má další (TV Západ)

0

sokolov, jednoty, vnitroblok, opravy, parkování, picka


Hned dva důvody vedlo město Sokolov k tomu, aby opravilo vnitroblok v ulici Jednoty. Ten již začal sloužit a následovat ho možná bude další ve stejné ulici.

„Tou první prioritou bylo lepší a pohodlnější parkování pro všechny obyvatele v těchto domech. Druhou prioritou, neméně významnou, je bezpečnost. Bezpečnost dětí, které také v tomto domě žijí. Jsem s kolegy velice rád, že se nám podařilo splnit další z našich slibů. Tzn., že jsme vnitroblok už dokončili a předali opět k užívání. V současné situaci tam došlo ještě k malinké úpravě, a to jen díky tomu, že jsme reagovali na věcné připomínky občanů, kteří tam bydlí, a dopracovali jsme lepší přístup ke kontejnerům, které jsou zde umístěny,“ popsal starosta Sokolova Jan Picka.

Parkovací plochy v centru města jsou dlouhodobým problémem, který se město snaží postupně řešit. Pracovní skupina vytipovala další místa k úpravám. 

„Těch vnitrobloků v Sokolově je několik. V současné době zaznamenáváme hodně připomínek nejenom od veřejnosti, ale také i od podnikatelů, kteří mají v tomto vnitrobloku své provozovny. Ten vnitroblok je zhruba 50 až 60 m pod právě dokončeným – tzn. opět na ulici Jednoty. Začneme pomalu připravovat finance a projekty na to, abychom i tento vnitroblok, který už opravdu evidujeme delší dobu jako velice zanedbaný, také opravili,“ dodal Picka.

Po úpravách místa by se měl zvýšit počet parkovacích míst a bezpečnost jeho provozu.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář