Sokolov: Ve městě se začne sbírat bioodpad (TV Západ)

0

sokolov, bioodpad, nádoby, svoz bioodpadu, karel jakobec, sotes


V Sokolově se chystají rozšířit sběr odpadu i o biosložku. V plánu na letošek je také pořízení nádob na kovy.

„Postupně se snažíme vycházet občanům vstříc. Klademe důraz na jejich požadavky. V loňském roce jsme rozšířili počet míst, kam je možné ukládat oleje. Letos chceme připravit místa, kam by bylo možné ukládat biologický rozložitelný odpad. V současné chvíli máme vytipováno 9 míst, kam bychom chtěli umístit 11 kontejnerů. Jedná se samozřejmě o místa, kde občané produkují tento odpad. Nemá smysl kontejnery umisťovat na sídliště. Vytipovali jsme místa hlavně v lokalitách, kde je převaha rodinných domků. Smlouvu jsme uzavřeli se společností SOTES a podle počtu vývozu, samozřejmě nevíme, nedokážeme odhadnout dopředu, jak jednotlivé kontejnery budou naplněny, ale pokud by byl vývoz jednou týdně v době od dubna do konce října, tak by nás to stálo kolem 110 tisíc korun,“ uvedl místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

Dosud fungoval sběr bioodpadu do velkoobjemových kontejnerů nebo sběrného dvora. 

„Do konce roku chceme vyjít dalším požadavkům vstříc a vybrat místa, kam bychom umístili kontejnery, do kterých by občané měli možnost ukládat i kovový odpad,“ dodal Jakobec.

Město zatím není úplně spokojeno s výsledky třídění. Je to dáno také velkým zastoupením panelových sídlišť, kde se třídí méně než v zástavbě činžovních nebo rodinných domů. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář