Sokolov: Na investice a opravy škol půjde 28 milionů (TV Západ)

0

sokolov, investice školy, školská zařízení, jan picka, finance


Školská zařízení v Sokolově se po loňských investicích a opravách dočkají i letos výrazné podpory. Zavedený systém, kdy zástupci škol, školek a dalších zařízení sami sestavují plány na nejdůležitější investice, bude pokračovat.

„Rada města na svém včerejším jednání vzala na vědomí informaci, která je pro Sokolováky velice pozitivní. Týkala se zprávy o tom, jak jsme opravovali a investovali do našich školských zařízení v loňském roce. V roce 2018 jsme Sokolovákům slibovali, že investice do našich školek a škol budou přesahovat více než 20 milionů. Jsem velice rád, že se to podařilo naplnit. Co se týče oprav, ty jsme realizovali v částce 15 milionů korun, co se týče investic, tam jsme dosáhli částky 6 milionů korun. Tzn. že jsme opravdu nějakých 21 milionů věnovali do našich školských zařízení. Trend, který jsme nastavili, by měl pokračovat i v letošním roce,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka.

Ve školách došlo k opravám sociálních zařízení, podlah, prostor jídelen, výměně elektroinstalací, ale i učeben, fasád a dalšího vybavení. 

„Co se týče letošního roku, tam ty investice by měly být do oprav a do samotných investic ještě o několik milionů vyšší. V rozpočtu máme alokovánu částku 28 milionů korun s tím, že stejně jako v loňském roce, tak i v tom letošním platí, že každá ředitelka školek, každý ředitel nebo ředitelka základní školy si vždy určí jednu prioritu, kterou my považujeme za tzv. nedotknutelnou a oni tak vědí, že věc, kterou potřebují nutně opravit a dají si to do seznamu plánovaných oprav a investic jako jedničku, tak to opravdu realizováno bude,“ dodal Picka.

Rozpočet města včetně případných změn najdete na stránkách města www.sokolov.cz.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář