Sokolov: Město chce koupit pozemek u Jižního lomu (TV Západ)

0

sokolov, jižní lom, pozemky, renata oulehlová, lesy čr, gsteinigt, hrušková


Velký nedostatek stavebních parcel řeší celá desetiletí město Sokolov. Město, které obklopují pozemky určené k těžbě, proto velmi vítá každou možnost pro své rozvojové území. Jedním z nich je i Jižní lom, které veřejnost zná například z každoroční adrenalinové akce Bahňák.

„Jižní lom – ten pozemek chceme odkoupit od Lesů ČR. Chceme ho z důvodu, že ucelíme jednak pozemek, když většina pozemků okolo patří městu, ale hlavně to považujeme za jednu z dobrých rozvojových zón ve městě Sokolov. Rada města zastupitelstvu doporučuje koupit tento pozemek. Nabídka od Lesů ČR je 280 korun za m2 a celkově to dělá částku 9 milionů 800 tisíc korun. Možná a kdo ví, jednou bude Staré náměstí centrem Sokolova, protože, pokud se nám povede pozemek koupit a do budoucna tam vystavět nějaké objekty pro bydlení, tak by se to mohlo splnit,“ vysvětlila místostarostka Sokolova Renata Oulehlová.

Město v současné době má i další území, které chce nabídnout k výstavbě.

„Sokolov má nějaké dílčí stavební pozemky, nyní třeba jde Gsteinigt do nabídky, další bude na K.H. Borovského a pak ty větší rozvojové plochy jsou Hrušková a do budoucna by to mohl být i Jižní lom,“ vyjmenovala Oulehlová.

Osada Hrušková se nachází nedaleko jezera Michal na okraji Chráněné krajinné oblasti Slavkovský les. V současné době zde žije několik desítek lidí. Rozvojové území potřebuje inženýrské sítě především vodovod a kanalizaci. Vzniknout by zde mohlo několik desítek stavebních parcel.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář